Despre budele CFR

SNCFR face un apel la solidaritate și îndeamnă orice călător să pună cu orice ocazie, mică sau mare, o placă de gresie, un robinet, o perdea, un preș la comun pentru un plus de confort acolo unde și președintele merge singur. La budă. La cea din tren mai exact. Ceea ce putem găsi acum în mizerabilele vagoane sînt din colecția „Basic Water Closet of CFR”. Împreună putem face o minune pentru cururile noastre!

Avertisment baie CFR

Mostră din băile în care toată lumea a înțeles că CFR înseamnă Căcați-vă Fără Rușine

„Din respect pentru următorul pasager vă rugăm să lăsați acest spațiu așa cum v-ar plăcea (sic!) să-l găsiți”, zic ei, dar mie mi se par prea subtili. La fel de subtilă e și mîna albastră care îți zice că e OK să tragi apa. Ar trebui scris direct pe colac „Aici se pune bomba”, „Locul unde arunci mîncarea pentru monstru”, „Aici! Dă ca surdu-n clopot!” sau „Cacă-te Fără Rușine!”.

Sper să se găsească ambițioși care să înțeleagă prost ce-au scris ceferiștii acolo și care să transforme WC-ul ăla într-o sală de operație și, într-o zi, în personalul Iași – Putna să dau peste așa ceva:

Buda CFR

O baie în care se poate dormi mai confortabil decît la cușetă dintr-un tren cu care ar merge și noul ministru al transporturilor