Palatul Culturii nu se mai vede de Palas

Cardiologii lui Iulian Dascălu lucrează de zor la ceea ce s-a promovat în ultima vreme ca fiind „cea mai mare investiție privată din România”, „inima orașului” Iași, PALAS, o „investiție de anvergură”. Ăia de la BZI scriu mai de la ei, mai din alte surse că palatul va fi „înnobilat” în partea de sud de o grădină de vară a grandiosului proiect. Nu i-a trecut nimănui prin cap să scrie că, de fapt, proiectul va fi înnobilat în partea nordică (aici am înjurat, dar am șters) de Palatul Culturii? 

Palatul care în acest moment nu face altceva decît să dea numele unei străziCapitala Moldovei suferă în principiu de o tratare a unei boli cardiovasculare ischemice. Asta ce înseamnă de fapt? Orașul este cardiac, dacă e să păstrăm perspectiva lor , Palatul Culturii nu mai pulsează nici bani la bugetul local, nici cultură. A rămas doar „Palat”. Dar, tratamentul este aplicat vaselor coronare din jurul inimii, zonei cuprinse între dosul palatului, adică latura sudică, și Sala Polivalentă.

Prin urmare, la PALAS se lucrează în draci, la palat se stă sfințește. Cica la clădire nu se poate munci în această perioadă a anului pentru că e frig, zic paznicii. Alții zic că n-ar fi fonduri. Afară, mai la vale, la minus multe grade se pune mîna serios pe pick-hummer și se bagă. La patron nu-i ca la stat. Bormașina merge, Dascălu anunță venirea unor mari brand-uri, deschiderea din aprilie (ultima, zic ei), focul de artificii, milionul de euro alocat pentru tăierea panglicii și așa mai departe. În palat liniște, pace și moloz.

Să așteptăm așadar să se resusciteze singur sau să-l ia la apăsat pe piept Ciuhodaru.