Viața și opera lui Ionela Roșu

Cezar Paul-Bădescu, şeful departamentului cultură de la Adevărul, scrie de peste zece ani în Dilema Veche despre televiziune. E de citit, le zice foarte bine. La online nu se prea pricepe, însă. Ori nu vrea.

Dumnealui a fost la înmormîntarea lui Iurie Darie și a transmis prin WhatsApp de la locul faptei. Da, acel livetext mizerabil. Nu Ionela Roșu, cum a cerut să fie semnat din redacție. Bănuiam, sincer, că reporterul trimis acolo e înfipt în bucatele pentru parastas, iar relatarea e făcută de gropari.

O mică eroare a site-ului adevarul.ro trădează asta. Dacă dai search după „iurie darie‟ apare și titlul LIVETEXT. Ultimele aplauze pentru actorul Iurie Darie. Sute de persoane îi spun adio marelui actor care e semnat de Cezar Paul-Bădescu. În schimb, dacă dai click pe link, dumnealui se transformă în Ionela Roșu.

Am aflat de la „ținevas – nu spui cine… persoană însemnată‟ că el e autorul, iar Ionela Roșu e un pseudonim așa că l-am sunat să verific.

L-am întrebat ce e cu eroarea de site. Explicaţia a fost că la început a semnat dumnealui, iar mai apoi colega.

Am cerut să vorbesc cu doamna Roșu, dar „ea, săraca, e hărțuită zilele astea de chestia asta și nu vrea să vorbească‟, a zis el.

Despre pseudonime, numai de bine.

Comments

  1. […] exista aşa ceva într-un ziar ce se consideră a fi de calitate. Detalii mai multe despre caz, aici. Link spre live-text eu nu […]

  2. […] Dumnealui a fost la înmormîntarea lui Iurie Darie și a transmis prin WhatsApp de la locul faptei. Da, acel livetext mizerabil. Nu Ionela Roșu, cum a cerut să fie semnat din redacție. continuare […]

  3. […] timp, și-a lărgit spectrul și a ajuns să semneze chiar și un livetext de la picioarele lui Iurie Darie. Cel cu Fane Jeg și Anca Pandrea, care a fost beștelit pe Facebook. Autorul e, de fapt, Cezar […]